Ιστορική ημέρα η 6η Απριλίου 2017: Εγκαίνια της σήραγγας στα Τέμπη από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

τεμπη-σηραγγες

Στην κυκλοφορία παραδίδεται ο νέος αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ στα Τέμπη με τη νέα σήραγγα

569001E1CDAFBE3BD1B49978D837E5A1

και στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί.

Για το λόγο αυτό στα Τέμπη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για την τελετή παράδοσης της Σήραγγας των Τεμπών

και του τμήματος Μαλιακός-Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι).

86dc55c9c15e42ae9e34da08c27098e1-696x464

Ο πρωθυπουργός στη 1.00 μετά το μεσημέρι θα μιλήσει στην τελετή παράδοσης από κοινού με την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, κα. Κορίνα Κρέτσου, στο νότιο μέτωπο της σήραγγας Τ2.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο πρωθυπουργός θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης για το σαμποτάζ αμαξοστοιχίας των κατοχικών στρατευμάτων στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στη 1 το μεσημέρι από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, παρουσία της επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου και του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Αναμένονται, επίσης, τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα εγκαίνια των νέων τμημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών και μετά το Πάσχα θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Ε65 και η παράδοση στην κυκλοφορία της Ιονίας Οδού.

Οι νέοι αυτοκινητόδρομοι φέρνουν και αναπροσαρμογή στα διόδια. Ο νέος αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ανέλαβε να φτιάξει το τμήμα των Τεμπών και σε εκείνη τη διαδρομή οι οδηγοί θα συναντήσουν δύο σταθμούς διοδίων: στο Μακρυχώρι, από 1,40 ευρώ, αύξηση στα 2,50 ευρώ, στη Λεπτοκαρυά, από 1,90, στα 3,20 ευρώ.

Με τον νέο δρόμο αυξάνεται η ασφάλεια μετακίνησης, ενώ μειώνεται κατά 20 λεπτά ο χρόνος διέλευσης.
Ο νέος αυτοκινητόδρομος, μήκους 25 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει:

  • 3 δίδυμες υπερσύγχρονες σήραγγες, συνολικού μήκους 11 χλμ.
  • 5 νέους ανισόπεδους κόμβους
  • 17 χλμ. ανοικτής οδοποιίας
  • 22 γέφυρες και τεχνικά έργα

Πηγή: http://www.kapa-news.gr/2017/04/blog-post_892.html#ixzz4dSPXahFR

Share
Share