«

»

ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ – NEW VERSION

ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ – NEW VERSION

Ο συνθέτης Γιάννης Σπανός και ο στιχουργός Γιάννης Καλαμίτσης,
υπογράφουν το εξαίσιο δημιούργημα-τραγούδι τους «Άνθρωποι μονάχοι»,
που ακούστηκε για πρώτη φορά το 1977, σε πρώτη εκτέλεση από τη φωνή της αξέχαστης Βίκυς Μοσχολιού!

Στα σαράντα και πλέον χρόνια που μεσολάβησαν από εκείνη την πρώτη «γνωριμία»,
εξαίρετες φωνές ερμηνευτριών,όπως η Χάρις Αλεξίου,η Λίτσα Διαμάντη, η Γλυκερία, αλλά και ερμηνευτών,όπως ο Αντώνης Ρέμος και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, φρόντισαν να μένει άσβεστη η φλόγα αυτού του εξαίρετου τραγουδιού, κοσμήματος πολύτιμου στον μουσικό και συναισθηματικό μας πολιτισμό!

Πριν από επτά χρόνια, ένας νέος συνθέτης, εμφάνισε δειλά το τόλμημά του (μια διασκευή του τραγουδιού στους ήχους του χιπ χοπ και με την παρουσία μιας φωνής από τον χώρο του κλασσικού ρεπερτορίου).Δύσκολο εγχείρημα!
Το διεθνές μουσικό κίνημα της ραπ (αυτής της ομοιοκατάληκτης ομιλίας) ενέπνευσε τον Γιώργο Λεμπέση και διασκεύασε το «Άνθρωποι μονάχοι», με συμπληρωματικά κείμενα από τον ράπερ Κάτα (που ερμηνεύει το μέρος αυτής της «εικόνας») και τον Πάνο Σταμέλο (ιταλικοί στίχοι στο μέρος της κλασσικής φωνής, του Σταύρου Σαλαμπασόπουλου).

Η διασκευή-ενορχήστρωση ανήκει στον Γιώργο Λεμπέση και έγινε αμέσως αποδεκτή από τον δημιουργό του πρωτοτύπου Γιάννη Σπανό, με ενθουσιασμό, όταν ακαριαία αντιλήφθηκε ότι η νέα εκδοχή του τραγουδιού του θα ταξίδευε στο αύριο και τις επερχόμενες γενιές (όπως άλλωστε συμβαίνει διεθνώς!).
Τη συναίνεση της έδωσε και ηAlice Fouroutzian, εκπροσωπώντας τον εκλιπόντα Γιάννη Καλαμίτση.

Η ιδέα της συμμετοχής της Πέγκυς Ζήνα, στο βασικό μέρος του τραγουδιού, έμοιαζε απολύτως λογική, αφού τα τελευταία χρόνια, συμμετέχει ανελλιπώς στις συναυλίες του συνθέτη Γιάννη Σπανού και λατρεύοντας το διαμάντι αυτό, το έχει εντάξει απαραιτήτως στις ζωντανές της εμφανίσεις!

Το τραγούδι «Άνθρωποι μονάχοι-new version», είναι ένα ιδιαίτερα προσεγμένο δημιούργημα με αγάπη στο πρωτότυπο και ταυτόχρονα εισιτήριο σ’ ένα καινούργιο μουσικό ταξίδι!
Καλή διαδρομή στο τραγούδι και καλή ακρόαση σε όλους σας!
Πέγκυ Ζήνα – Άνθρωποι Μονάχοι (New Version) Ft ΚΑΤΑ & Σταύρος Σαλαμπασόπουλος
Ακούστε το τραγούδι στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=AJiuLlJLtaQ
Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες: https://PeggyZina.lnk.to/AnthropiMonahiNewVersionPR

FacebookTwitterGoogle+Share