«

»

«Η Μελωδία που έκανε τα αστέρια να μιλήσουν» του Γιώργου Βήχα, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατόβραδο στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

0000

Το μήνυμα της αλληλεγγύης πέρασε  το βράδυ του Σαββάτου 10 Ιουνίου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης με το θεατρικό έργο του Γιώργου Βήχα και της ομάδας του «Η Μελωδία που έκανε τα αστέρια να μιλήσουν».

Ένα έργο βγαλμένο από τα χρόνια της κρίσης που ζούμε, για μικρούς και μεγάλους με μηνύματα για το πως μπορούμε να διώξουμε τα γκρίζα σύννεφα από την ζωή μας.
Στην μεγαλύτερη εξέδρα εκδηλώσεων του Ν. Πιερίας (144 τ.μ. που εγκαινιάστηκε με τη πρώτη αυτή παράσταση) που βρίσκεται στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης η ομάδα του Γιώργου Βήχα (Ιατρού-καρδιολόγου στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού στην Αθήνα) δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από επαγγελματίες ηθοποιούς και αυτό φάνηκε στο χειροκρότημα του κόσμου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΗΧΑΣ_24
Ο Ηλίας Τσολακίδης της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, καλωσόρισε τους επισκέπτες δίνοντας μας και μια είδηση ότι:
Αυτές τις ημέρες αναμένεται να υπογραφεί από το Υπουργείο Γεωργίας η παραχώρηση του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης για ακόμα 10 χρόνια!
Παρούσα στην εκδήλωση και η κ. Καλλιόπη Τρίγκα  Kalliopi Brandstäter πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνογερμανικής Φιλίας Αλληλεγγύης Αμβούργου «Το Ελληνικό» η οποία μετέφερε την αγάπη των Γερμανών του Αμβούργου, φίλων των Ελλήνων και είπε χαρακτηριστικά πως εστιάζουμε σ’αυτά που ενώνουν τους δυο Λαούς. «Οι δυο λαοί-μας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, και δεν αισθάνονται εχθρότητα ο ένας για τον άλλον. Οι κυβερνήσεις-μας είναι που συντηρούν την απόσταση των λαών. Η αγάπη γεννά τον πολιτισμό, το πνεύμα της ειρήνης και της ενότητας και της Αλληλεγγύης. Ο σύλλογός μας θα συνεχίσει να στηρίζει τις δραστηριότητες της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας. Είμαστε δίπλα στον συνάνθρωπο κυρίως σε τομέα της υγείας φτιάχνοντας μια κοινή γέφυρα βοήθειας,  με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού στην Αθήνα και τον κ. Γιώργο Βήχα και την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας. 
0
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, κ. Ανέστης Μυστρίδης ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του ίδιου αλλά και του ιατρικού προσωπικού για την βοήθεια σε ιατροφαρμακευτικό υλικό που δέχεται από την Εθελοντική Ομάδα.
DSCN0840
Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου  και ιδιαίτερα μικρών παιδιών που με την βοήθεια των πρωταγωνιστών συμμετείχαν  κατά την διάρκεια της θεατρικής παράστασης.
Η είσοδος ήταν δωρεάν και προαιρετικά οι επισκέπτες μπορούσαν να προσφέρουν τρόφιμα ή φάρμακα.
Μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης ο κόσμος κεράστηκε κρεατικά και λουκουμάδες που είχαν ετοιμάσει τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας.

Την Θεατρική ομάδα του ΜΚΙΕ (Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού) αποτελούν οι:
-Αμαλία Βίνος : η » Νεφέλη» του έργου και έχει γράψει τη μουσική
-Αγγελική Βυθούλκα: η Σοφία του έργου
– Κλεοπάτρα Ρούτση: η Νεράιδα
– Χαρά Παγώνη: η Σφίξεν
– Βεατρίκη Βίνος: η Αριάδνη, έχει κάνει τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κουστούμια
– Κουτσουρλή Μαρία: πολύτιμη η βοήθεια της στην μουσική κατά την διάρκεια της παράστασης.
– Θάνος Γιαννόπουλος: ο Φρίξεν
– Αντώνης Σταματάκης: ο » παππούς Αγησίλαος, έχει γράψει τους στίχους του πρώτου τραγουδιού και έχει κάνει όλες τις ξύλινες κατασκευές.
– Γιώργος Βήχας: ο Μπίξεν, συγγραφή του έργου και τους στίχους των υπολοίπων τριών τραγουδιών.
Στη θεατρική ομάδα συμμετέχει επίσης και η εξαιρετική Ίλια Αλεξιάδη-Σμυρνιωτάκη.

DSCN0837 ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΗΧΑΣ_109 ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΗΧΑΣ_83 ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΗΧΑΣ_74 ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΗΧΑΣ_49 ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΗΧΑΣ_42 ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΗΧΑΣ_24 ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΗΧΑΣ_9 ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΗΧΑΣ_8 ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΗΧΑΣ_128 DSCN0915 DSCN0907 DSCN0901 DSCN0892 DSCN0879 DSCN0871 DSCN0860 DSCN0854 DSCN0840 0 00 000 0000 DSCN0957

DSCN0862 DSCN0842 DSCN0843 DSCN0844 DSCN0845 DSCN0846 DSCN0847 DSCN0848 DSCN0849 DSCN0850 DSCN0852 DSCN0854 DSCN0857

FacebookTwitterGoogle+Share